2012-05-07 09:52Nyheter

Memovox, ett av Jeager-LeCoultres flaggskepp

null

Jaeger-LeCoultre lanserade sin nya modell ”Memovox” på Baselmässan 1951. Namnet betyder ”minnets röst” (The voice of memory).

Uret som har mekaniskt alarm fick mycket positiv uppmärksamhet på mässan med det dröjde ända tills 1956 innan utvecklingen av urverket gjorde att man kunde en färdig produkt kunder presenteras på marknaden. Klockan blev en världsnyhet i form av världens första automatiska armbandsur med alarm (Cal 815). Modellen var ett klassisk ur utan datum och drogs upp med hjälp av en hammarautomat. 1959 följdes den upp med motsvarande modell, nu med datum (Cal 825).

Memovox blev snabbt en klassiker från Jaeger-LeCoultre och efterfrågan ökade under hela 1960-talet. Jämte de klassiska modellerna satsades det på flera innovativa modeller. Bland annat utvecklades de två eftertraktade sportmodeller Deep Sea Alarm och Polaris.

1969 presenterades ett nytt urverk Cal 916, ett urverk där man nu gått ifrån hammarautomaten och trots alarmfunktionen lyckats få in en rotor som snurrar 360 grader. Under 1970-talet kommer det en rad modeller av Memovox med nytt utseende i form av färgglada urtavlor och större boetter.

Memovox har tillsammans med modellnamnen Atmos och Reverso varit Jaeger-LeCoultres viktigaste och mest betydelsefulla modeller. 

På vårens Klockkvalitetsauktion har vi glädjen att kunna presentera inte mindre än 11 stycken Jeager-LeCoultre Memovox.


Om Kaplans

Kaplans är ett familjeföretag i tredje generationen bestående av verksamheter kopplat till handeln med kvalitetsvaror - smycken, klockor, ädelstenar och mode. Mest känt är Kaplans Auktioner, där auktionsverksamheten är ledande i Norden på klockor, smycken och mode. Kaplans finns på den anrika adressen Biblioteksgatan 5 i Stockholm, där butiks- och auktionsverksamhet huserar tillsammans med Kaplans Guldsmedsverkstad. Till Kaplans kommer kunder som vill köpa, sälja, värdera och omarbeta varor. Genom att vi i ett hus samlar alla våra tjänster/bolag har vi förmågan att erbjuda våra kunder unika lösningar till mycket konkurrenskraftiga priser.


Kontaktpersoner

Marlene Söder
Marketing Manager
Marlene Söder