2018-10-30 15:56Nyheter

Klockor och racing går hand i hand

null

På Klockkvaliten den 17 november har du chansen att bli ägare till två hett eftertraktade racingkronografer, uppkallade efter racingparet Jochen och Nina Rindt.

Under 60- och 70-talet såg man klockor från Heuer på de största professionella racerbilförarnas handleder. Heuer Autavia med referens 2446 kom att bli känd eftersom den bars av den legendariska Formel 1-föraren Jochen Rindt. Jochens fru, modellen Nina Rindt, blev även hon förknippad med en klocka, Universal Compax med s.k. “Panda-Dial”. Paret fotograferades ofta vid racingbanan under 70-talet, och på så sätt blev båda dessa klockmodeller ikoner för sin tid och synonyma med paret Rindt.

På Kaplans kommande kvalitetsauktion, Klockkvaliten, finns båda klockmodellerna till försäljning - auktionsnummer 12, Universal Compax sk. “Nina Rindt” och auktionsnummer 13, Heuer Autavia referens 2446, s.k. “Jochen Rindt”.

“Det känns extra kul att ha de här två ikoniska modellerna på en och samma auktion. Även om klockorna är tidstypiska känns formgivningen lika aktuell idag; enkelt, stilrent och allt annat som tilltalar en genuin samlare“, säger Georgios Batselas, chef för Klockvärderingen.

Fakta:

Den österrikiske Formel 1 föraren Jochen Rindt, som förolyckades under en övning innan Italienska Grand Prix 1970, är den ende som vunnit världsmästerskapen postumt.

Modellen Nina Rindt, dotter till den finska racingföraren Curt Lincoln, gifte sig med Jochen 1967. Några få år efter bröllopet omkom Jochen Rindt tragiskt under ett övningslopp inför Italiens Grand Prix på Monza. Han hade haft en fantastisk säsong innan kraschen och vunnit fem av nio lopp. Tack vare det hade han ett så stort poängövertag att det räckte för en sammanlagd vinst det året. Därmed är han den ende föraren i racinghistorien som fått världsmästartiteln postumt.


Om Kaplans

Kaplans är ett familjeföretag i tredje generationen bestående av Kaplans Auktioner och systerbolaget Kaplans Guldsmedsverkstad. Kaplans Auktioner är Nordens ledande auktionshus på smycken, silver, ädelstenar och klockor. Kaplans Guldsmedsverkstad är en exklusiv guldsmedsaffär som finns i samma lokaler som auktionshuset. Till oss kommer kunder som vill köpa, sälja, värdera och omarbeta varor.


Kontaktpersoner

Marlene Söder
Marketing Manager
Marlene Söder