2018-11-01 11:47Nyheter

Kermit, Hulken eller Batman?

null

Superhjältar och seriefigurer bland Rolexutbudet på Kaplans kommande kvalitetsauktion, Klockkvaliten.

Rolex är av många ansedd som en av världens mest välrenommérade tillverkare av högkvalitativa racing- pilot- och dykarklockor, eftertraktade både som bruksklockor och samlarobjekt. På Klockkvaliten den 17 november presenterar vi hela 21 stycken Rolexklockor i olika utföranden.

"Tre av klockorna har tack vare sina unika färgställningar fått de karaktäristiska smeknamnen Kermit, Hulk, och Batman. De här klockorna ligger högt på mångas vill-ha-lista eftersom de är så svåra att komma över." säger Georgios Batselas, chef för Kaplans Klockvärdering.

Dykarklockan Rolex Submariner med referens 16610LV, även kallad "Kermit", på grund av sin gröna vridring, producerades endast i sju år och introducerades på Baselworld-mässan 2003, för att fira Rolex 50-årsjubileum.

"Hulk" som också är av modellen Submariner, har fått sitt smeknamn tack vare både grön vridring och urtavla samt den nya kraftigare boetten som kom med introduktionen till den sexsiffriga Submariner, som introducerades 2010 och finns fortfarande i produktion.

“ Vi ser ofta att dessa moderna Submariners går för mycket högre priser än de vanliga dykaruren från den tiden. Auktionsnummer 78 på auktionen, “Kermit”, är inte bara den första versionen, utan kommer också näst intill orörd med alla originalhandlingar - precis som om den levererades ny idag!”, säger Georgios Batselas

"Batman" är av modellen GMT-Master II och har fått sitt smeknamn pga sin tvåfärgade vridring i blått och svart, basfärgerna i den tecknade serien med samma namn.

Auktionsnr: 78, Kermit
https://www.kaplans.se/sv/auktioner/3453/vara/1488150

Auktionsnr: 97, Batman
https://www.kaplans.se/sv/auktioner/3453/vara/1489731

Auktionsnr: 98, Hulk
https://www.kaplans.se/sv/auktioner/3453/vara/1489732

Uppmärksammad auktion

Klockkvaliten på Kaplans kännetecknas av klockor med utmärkande kvalitet, ovanliga modeller, intressanta NOS-klockor och vintageklockor. Auktionen uppmärksammas långt utanför Sveriges gränser och lockar klockkonnässörer och samlare från hela världen. De senaste åren har ett flertal miljonförsäljningar noterats och vid det senaste tillfället slogs ett nytt rekord, med hela 99 procent av föremålen sålda.


Om Kaplans

Kaplans är ett familjeföretag i tredje generationen bestående av Kaplans Auktioner och systerbolaget Kaplans Guldsmedsverkstad. Kaplans Auktioner är Nordens ledande auktionshus på smycken, silver, ädelstenar och klockor. Kaplans Guldsmedsverkstad är en exklusiv guldsmedsaffär som finns i samma lokaler som auktionshuset. Till oss kommer kunder som vill köpa, sälja, värdera och omarbeta varor.


Kontaktpersoner

Marlene Söder
Marketing Manager
Marlene Söder