2018-11-06 12:43Nyheter

Höstens kvalitetsauktion för smycken närmar sig.

null

Den 22 november öppnar Kaplans sin visning av Smyckekvaliten.

Smyckekvaliten på Kaplans har fokus på exklusiva smycken och silver av hög kvalitet.

Inför höstens auktion har vi satsat på en blandning av enastående juveler från olika epoker. Antika skönheter och moderna rariteter tillsammans med silverföremål av hög kvalitet har inför höstens auktion handplockats av våra specialister. Du hittar moderna smycken från Cartier, Tiffany & Co., Van Cleef & Arpels och Chopard. Du finner också magnifika enstensringar för stundande bröllop och smycken med praktfulla färgstenar som får dig att bli festens mittpunkt.

Ett smycke behöver inte vara dyrt för att vara exklusivt, det handlar mer om dess historia, formgivning och att smycket särskiljer sig, säger Stefan Gustavsson chef för Smyckevärderingen.

Smyckekvaliten på Kaplans är känt för sitt unika utbud och lockar köpare både i Sverige och internationellt. I våras var toppförsäljningen en dekorativ Art-Deco dosa från Cartier.

Stefan listar tre objekt du inte får missa på auktionen:

1. Geometrisk turmalin ring – utrop 4 600 kr

Auktionsnummer 32, auktionens kanske mest uppmärksammade skandinaviska formgivare, Sigurd Persson. Stockholm 1960. Lika modern i sin formgivning nu som då, en ring som aldrig blir omodern.  

2. Armband med kuddslipad safir – utrop 25 000 kr

Auktionsnummer 27 ett antikt safir armband i 14K guld med en kuddslipad safir på ca 3,80 ct. Vi ser en stor internationell efterfrågan på färgstenar, exempelvis så klubbades en safirbrosch för 104 000 kronor förra hösten. Det ska bli spännande att se vad detta armband slutar på.  

3. Rubinring – utrop 280 000 kr

Auktionsnummer 96 en ring i vitguld med en ovalslipad obehandlad rubin på ca 5,23 ct. Det inte ofta man ser ädelstenar i denna storlek och kvalitet som är så vackra.

Välkommen till säsongens mest intressanta och spektakulära smyckesauktion!

Se auktion.

För mer information, intervjuförfrågningar eller bilder, tveka inte att höra av dig! 


Om Kaplans

Kaplans är ett familjeföretag i tredje generationen bestående av Kaplans Auktioner och systerbolaget Kaplans Guldsmedsverkstad. Kaplans Auktioner är Nordens ledande auktionshus på smycken, silver, ädelstenar och klockor. Kaplans Guldsmedsverkstad är en exklusiv guldsmedsaffär som finns i samma lokaler som auktionshuset. Till oss kommer kunder som vill köpa, sälja, värdera och omarbeta varor.


Kontaktpersoner

Marlene Söder
Marketing Manager
Marlene Söder