2012-11-05 07:40Nyheter

Heuer Monaco från 1969, en filmklassiker auktioneras ut

null

Heuer Monaco utgavs 1969 som en hommage till racetävlingen med samma namn och designades av Jack Heuer själv. Monaco var den första automatiska kronografen med microrotor.

Sitt definitiva genombrott fick klockan efter det hyllade motoreposet ”Le mans” från 1971, med Steve McQueen i huvudrollen. I filmen bar ”The King of cool”, som McQueen kallades, en Monaco med blå urtavla.

Le Mans 24 timmars är förstås världens mest kända motortävling och har körts i hemlandet Frankrike sedan 1923, med avbrott endast för ''Den stora depressionen'' 1936 samt under andra världskriget och dess efterverkningar 1940-1948.


Om Kaplans

Kaplans är ett familjeföretag i tredje generationen bestående av verksamheter kopplat till handeln med kvalitetsvaror - smycken, klockor, ädelstenar och mode. Mest känt är Kaplans Auktioner, där auktionsverksamheten är ledande i Norden på klockor, smycken och mode. Kaplans finns på den anrika adressen Biblioteksgatan 5 i Stockholm, där butiks- och auktionsverksamhet huserar tillsammans med Kaplans Guldsmedsverkstad. Till Kaplans kommer kunder som vill köpa, sälja, värdera och omarbeta varor. Genom att vi i ett hus samlar alla våra tjänster/bolag har vi förmågan att erbjuda våra kunder unika lösningar till mycket konkurrenskraftiga priser.


Kontaktpersoner

Marlene Söder
Marketing Manager
Marlene Söder