2017-02-28 09:00Nyheter

Ge dina garderobsklassiker ett nytt liv i Bibliotekstans Library of Fashion

null

Gömmer det sig bortglömda skatter som förtjänar mer uppmärksamhet i din garderob? Nu ger Bibliotekstan dig chansen att hitta nya ägare med kampanjen Library of Fashion. Tillsammans med auktionshuset Kaplans arrangeras under våren en stor modeauktion som samlar historierna bakom både gamla och nya modeobjekt från såväl privatpersoner som varumärken.

I en hyllning till långlivade garderobsfavoriter bjuder Bibliotekstan under en vecka i mars in till modefest och auktion. Inför kampanjen gör man en djupdykning i svenskarnas garderober för att leta fram modeklassiker till en stor auktion tillsammans med auktionshuset Kaplans. Emilia de Poret och Ebba von Sydow, Säker Stil, har tagit fram en önskelista för auktionen – här hittar man bland annat Chanels klassiska väska 2.55, skor från Manolo Blahnik och Hermès sjalar men även svenska klassiker som t ex Rodebjers eftertraktade kaftaner från tidigare säsonger - stilmässigt hållbara modeobjekt som är lika aktuella nu som när de skapades.


I en tid då modevärlden tycks röra sig allt snabbare skapar Library of Fashion en samlingsplats för alla som är intresserade av hållbar design, genom att såväl kategorisera som berätta historierna bakom gamla och nya älskade plagg.


- I en tid när modekonsumtionen tycks gå allt snabbare vill vi lyfta kärleken till klassiska plagg och de ändlösa kombinationsmöjligheter de har. Vi är säkra på att Sveriges garderober gömmer många av de skatter som vi letar efter för att göra vårt modebibliotek komplett, och att en hel del av dem kommer från varumärken man finner i Bibliotekstan, säger Louise Severin,projektledare Marknad & PR för Bibliotekstan, Hufvudstaden.


Inlämning till Kaplans på Biblioteksgatan pågår från den 28 februari till den 10 mars 2017. Auktionen äger rum den 29 mars i Library of Fashions Pop Up-butik på Norrmalmstorg i Stockholm. Alla objekt finns på www.bibliotekstan.se/libraryoffashion och på Kaplans hemsida.Om Kaplans

Kaplans är ett familjeföretag i tredje generationen bestående av Kaplans Auktioner och systerbolaget Kaplans Guldsmedsverkstad. Kaplans Auktioner är Nordens ledande auktionshus på smycken, silver, ädelstenar och klockor. Kaplans Guldsmedsverkstad är en exklusiv guldsmedsaffär som finns i samma lokaler som auktionshuset. Till oss kommer kunder som vill köpa, sälja, värdera och omarbeta varor.


Kontaktpersoner

Marlene Söder
Marketing Manager
Marlene Söder