2014-04-11 13:05Nyheter

Exklusiva hos Kaplans

null

Kaplans Exklusiva är en trevlig välbesökt och intressant tilldragelse bland smyckesintresserade i allmänhet, och lockar alltid ett stort antal gäster.

Som brukligt innehåller auktionen en vidd av smycken med variation vad gäller modell, formgivning samt prisnivå. Detta tillfälle är inget undantag. Vi kan med glädje under denna auktion t ex ropa ut nr 113  - ett stilrent collier av Ibe Dahlqvist och Olov Barve, "Kaskad" i sterlingsilver, brons och mässing, signerad Debe Form, Malmö 1963-65.

För den som är intresserad av antika föremål finns t ex ett hänge/brosch i 14K guld och silver med smaragder och orientaliska pärlor samt rosenslipade diamanter. Eller vad sägs om att duka till fest med ett par pampiga svenska silverkandelabrar i nyrokoko signerade Gustav Möllenborg Feron Stockholm 1865.

Vi har även ett flertal uppskattade moderna smycken på auktionen, av välkända märken så som Georg Jensen, Lapponia, Tiffany & Co för att nämna några.

Värda att uppmärksammas är också utrop nr 124 ett par unika ljusstakar i silver signerade Olle Olsson, tillverkade av Ge-Kå smycken i Stockholm 1962.

Vi på Kaplans hoppas att ni ska finna vårens utbud lika tilltalade som vi gör och önskar er varmt välkomna till Exklusiva auktionen!

Auktionen äger rum den 12 april kl. 13.00 på Biblioteksgatan 5 i Stockholm.

Visning fredag den 11 april 10-18 samt lördag den 12 april 11-13

Om Kaplans

Kaplans är ett familjeföretag i tredje generationen bestående av verksamheter kopplat till handeln med kvalitetsvaror - smycken, klockor, ädelstenar och mode. Mest känt är Kaplans Auktioner, där auktionsverksamheten är ledande i Norden på klockor, smycken och mode. Kaplans finns på den anrika adressen Biblioteksgatan 5 i Stockholm, där butiks- och auktionsverksamhet huserar tillsammans med Kaplans Guldsmedsverkstad. Till Kaplans kommer kunder som vill köpa, sälja, värdera och omarbeta varor. Genom att vi i ett hus samlar alla våra tjänster/bolag har vi förmågan att erbjuda våra kunder unika lösningar till mycket konkurrenskraftiga priser.


Kontaktpersoner

Marlene Söder
Marketing Manager
Marlene Söder