2012-05-04 15:14Nyheter

Auktionsnummer 113 på vårens Klockkvalité - Longines "Rätt Tid"

null

113, Longines ”Rätt Tid”

”Rätt tidsur” togs fram under 1940-talet och var relativt vanliga på 1950-, 1960- och 1970-talet, då som en exakt tidmätare i uraffärer av lite bättre klass. Dessa ur såldes inte direkt till konsument utan levererades av agenturer till återförsäljare av märken som t.ex. Omega, Longines och Zenith för att ha som ett precisionsur att ställa klockorna efter.

Än idag kan man se dessa ur i enstaka urbutiker men de har sin givna plats hos samlarna.

Nummer 113 på vårens Klockkvalité hos Kaplans Auktioner är tillverkad ca 1947, har influenser från skeppskronometern och är ett mycket ovanligt exemplar.

 


Om Kaplans

Kaplans är ett familjeföretag i tredje generationen bestående av verksamheter kopplat till handeln med kvalitetsvaror - smycken, klockor, ädelstenar och mode. Mest känt är Kaplans Auktioner, där auktionsverksamheten är ledande i Norden på klockor, smycken och mode. Kaplans finns på den anrika adressen Biblioteksgatan 5 i Stockholm, där butiks- och auktionsverksamhet huserar tillsammans med Kaplans Guldsmedsverkstad. Till Kaplans kommer kunder som vill köpa, sälja, värdera och omarbeta varor. Genom att vi i ett hus samlar alla våra tjänster/bolag har vi förmågan att erbjuda våra kunder unika lösningar till mycket konkurrenskraftiga priser.


Kontaktpersoner

Marlene Söder
Marketing Manager
Marlene Söder